Es posa en marxa l`Agència de Salut Pública de Catalunya

04/10/2011
Servicios Hospitalarios Noticias Es posa en marxa l`Agència de Salut Pública de Catalunya

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit l’acte de presentació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) que ha reunit per primera vegada el seu Consell d’Administració, presidit per Lluís Salleras, i ha encarregat a Xavier Llebaria, actualment director de l’Agència de Protecció de la Salut, que assumeixi la direcció de l’organisme fins a la posada en marxa efectiva, prevista per al mes de gener.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de la secretària general de Salut, Roser Fernández, el secretari d’Estratègia, Coordinació i Salut Pública, Francesc Sancho i l’assistència de nombroses autoritats i representants de la vida econòmica, professional i científica vinculats a la salut pública.

Durant la seva intervenció, Sancho ha afirmat que “amb la posada en marxa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya culmina un procés molt llarg que reforça el lideratge indiscutible que exerceix Catalunya en l’àmbit de la salut pública en relació amb la resta de l’Estat”. Salleras ha afegit que “l’Agència manté les línies estratègiques i les prioritats en salut pública definides per l’actual política sanitària del Govern, i proporciona una estructura que permet millorar l’eficàcia i l’eficiència de les actuacions en salut pública, i la coordinació amb els municipis”.

El director general de Salut Pública, Antoni Plasència, ha parlat sobre el per què i el com de la reforma de la salut pública i ha expressat el seu agraïment a totes les persones i institucions que han contribuït a l’enfortiment de la salut pública al nostre país. També ha parlat el president del Comitè Científic per a la Reforma de la Salut Pública, el professor Josep Maria Antó, que ha fet una valoració sobre la significació de la nova Agència i els principals reptes que haurà d’afrontar des de la perspectiva internacional.




Es posa en marxa l`Agència de Salut Pública de Catalunya: constitució i primera sessió del Consell d`Administració i presentació de l`Agència
Al mateix acte s’ha descobert la placa que dóna nom a l’edifici que acull l’Agència, ubicada a l’edifici del Departament de Salut del carrer Roc Boronat a Barcelona, i que ret homenatge a Josep Salvany, metge de Cervera que va portar la vacuna de la verola a Amèrica a principis del segle XIX, seguint la proposta del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona que va celebrar recentment l’Any Salvany en reconeixement d’aquest metge català.

Amb la posada en marxa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es dóna compliment a la Llei de salut pública 18/2009, de 22 d’octubre, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya. Així culmina el procés de reforma i modernització, que ha comptat amb el consens polític, el suport dels professionals, i la implicació del món local, de les entitats socials i del món de l’empresa.

Aquesta Llei va situar Catalunya al capdavant de les regions europees en l’abordatge innovador de la salut pública. L’entrada en funcionament de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’inscriu en la voluntat del Govern de modernitzar els serveis públics, i enforteix la qualitat i la capacitat resolutiva de les seves actuacions amb els criteris d’austeritat i d’eficiència més exigibles que mai en el context econòmic actual.

En aquest sentit, l’Agència de Salut Pública suposa la integració en un únic ens públic de tres organitzacions fins ara diferenciades i que passaran a extingir-se: la Direcció General de Salut Pública, l’Agència de Protecció de la Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Això suposa l’aplicació d’un model de governança compartit entre la Generalitat de Catalunya, incloent-hi els departaments amb competències en matèria d’agricultura, ramaderia i pesca, medi ambient, relacions laborals, benestar social, protecció civil, consum i ensenyament, i el món local, a través de representants de les dues entitats municipalistes. L’Agència podrà prestar serveis als ajuntaments mitjançant els convenis corresponents.

Para poder escribir un comentario debe iniciar sesión o darse de alta en el portal.

Patrocinadores Platino

Patrocinadores Plata