Assistència i hospitalitat a l`edat mitjana. L`arquitectura dels hospitals catalans: del gòtic al primer renaixement

Antoni Conejo da Pena | 20/06/2011
Tipología Hospitales Generales Documentación Bibliografias Assistència i hospitalitat a l`edat mitjana. L`arquitectura dels hospitals catalans: del gòtic al primer renaixement


Antoni Conejo da Pena va realitzar la seva tesi doctoral sobre l`arquitectura dels hospitals medievals catalans. La directora de la tesi va ser Maria Rosa Terés i Tomàs, professora del departament d`Història de l`Art de la Universitat de Barcelona.
La tesi doctoral s`estructura en quatre parts:

1. Definició i arquitectura de l`hospital medieval. La manca d`una bibliografia especialitzada sobre la institució hospitalària en el panorama català, feia indispensable precedir la investigació amb una anàlisi del concepte medieval d`hospital.
2. L`arquitectura dels hospitals catalans medievals. S`analitzen els hospitals de l`Hospitalet de l`Infant, Santa Magdalena de Montblanc, Santa Maria de Lleida i l`Hospital de la Santa Creu al Raval de Barcelona,
3. Catàleg-inventari dels hospitals catalans. Consisteix en una sèrie de fitxes catalogràfiques, que pretenen constituir un primer catàleg-inventari dels hospitals catalans medievals, s`hagin o no conservat.
4. Apèndixs documental i gràfic
Para poder escribir un comentario debe iniciar sesión o darse de alta en el portal.

Proveedores Platino

Proveedores Plata