El tancament nocturn de 50 equips no fa pujar gaire la demanda d’altres serveis

15/09/2011
Servicios Hospitalarios Noticias El tancament nocturn de 50 equips no fa pujar gaire la demanda d’altres serveis

La reorganització de les urgències iniciada el 2008 ha pitjat l’accelerador aquest estiu amb les retallades milionàries de Salut i ha deixat sense atenció nocturna entre 50 i 60 centres en diferents territoris. Una pèrdua que s’haurà de suplir amb un nou hàbit, ja integrat a la ciutat de Barcelona: trucar per telèfon perquè un professional li digui a un què fer, si esperar el metge, una ambulància o que arribi el matí.

Tota l’operació s’ha posat en marxa coincidint amb els ajustaments estivals als hospitals, les retallades salarials a tot el sector i a les ambulàncies. Amb la major part dels estaments sanitaris en peu de guerra, els usuaris sembla que s’acosten amb timidesa als serveis. Les urgències baixen als hospitals i quan es tanquen 46 CAP i es remeten al Sistema d’Emergències Mèdiques centralitzat, només creix un 2%.

Tot just 71 domicilis en aquestes zones noves, en una setmana, de 9 de la nit a 8 del matí. L’argument oficial per tancar aquests equips ha estat l’ús mínim que se’n feia. Però l’estiu i el bon temps crea un cert miratge de les necessitats reals, al•leguen els sindicats i els mateixos gerents de centres sanitaris. L’hora de la veritat es diu grip i arriba a la tardor.
Les retallades a la xarxa primària repercuteixen també en la feina dels hospitals. És el cas de l`Arnau de Vilanova de Lleida, on la majoria de metges han decidit aplicar al peu de la lletra els criteris clínics abans de donar l`alta a un pacient.

Des de el Sindicat de Metges de Catalunya s`afirma que el Departament de Salut pressiona perquè es redueixin les proves mèdiques més costoses i s`agilitin les altes, després d`haver-se tancat en aquest centre 120 llits. el mateix portaveu afirma que la decisió de valorar només amb 2criteris clínics el moment de l`altra s`ha adoptat pel bé del pacient", que ara rep menys atenció, una vegada abandona l`hospital, per les retallades en l`atenció continuada.

El nou sistema es posarà a prova quan arribi la grip de la tardor.

Necesitas estar registrado para ver el contenido

Para poder escribir un comentario debe iniciar sesión o darse de alta en el portal.

Proveedores Platino

Proveedores Plata